Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invitam să vizitați www.fonduri-ue.ro

 

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invitam să vizitați www.fonduri-ue.ro

Ce inseamna dezbaterile ?

O dezbatere academica este o discutie structurata in care doua echipe adverse dezbat un subiect controversat, incercand sa demonstreze validitatea respectiv lipsa de justete a acesteia. Temele puse in discutie intr-o dezbatere sunt subiecte de interes public, de mare actualitate, formulate precum enuntul de mai jos.

Exemplu de tema de dezbatere:

Religia nu ar trebui sa fie predata ca materie obligatorie in clasele primare.

 

Cum se desfasoara dezbaterile? Formatul British Parliamentary.

Formatul cel mai practicat la majoritatea competitiilor de studenti din lume este “British Parliamentary”.

Formatul implica 4 echipe intr-un meci de dezbateri: 2 echipe ale Guvernului/Afirmatorilor si 2 echipe ale Opozitiei/Negatorilor. La sfarsitul dezbaterii arbitrii vor decide un clasament: locurile 1,2,3 si 4.

Rolul primei echipe a Guvernului este sa defineasca semnificatia motiunii (=temei), sa pregateasca un model sau plan atunci cand este cazul si sa prezinte cele mai importante argumente in favoarea motiunii dezbatute.

Rolul primei Opozitii este sa atace modelul si argumentele primului Guvern si sa prezinte cele mai importante argumente impotriva motiunii.

Rolul echipelor “de la masa a doua” este sa extinda dezbaterea, sa sondeze cat mai mult in esenta subiectului dezbatut si sa gaseasca argumente care sa sustina, respectiv sa respinga motiunea. Argumentele Guvernului 2 si ale Opozitiei 2 trebuie sa fie fundamental abordari noi dar in acelasi timp trebuie sa nu contrazica pozitiile formulate de echipele de pe aceeasi banca cu ei din “prima masa”.

Daca vreti sa aflati mai multe: http://en.wikipedia.org/wiki/British_Parliamentary_Style

O dezbatere in acest format poate fi gasita in sectiunea "Resurse – Video" a acestui site.

Centrul pentru Drepturile Omului și Migrație

 Centrul de

Negociere și Mediere

 Centrul de

Tehnologia Informatiei

Centrul de Piete Financiare 

si Burse

Misiunea centrului este de a promova educaţia şi cercetarea științifică prin dezvoltarea parteneriatul între mediul academic și actorii cheie implicați în realitățile practice ale societății europene ...

Mai mult...

Urmăreşte îmbinarea noţiunilor teoretice cu dezvoltarea abilităţilor practice ale cursanţilor, în acest sens vom apela la cei mai buni traineri şi specialişti în domeniile de interes, precum şi la o serie de ...

Mai mult...

Are ca scop dezvoltarea aptitudinilor studenților în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, stimulându-i pe aceștia să aplice cunoștințele teoretice dobândite pentru rezolvarea unor aplicații practice.

Mai mult...

Misiunea Centrului de Piețe Financiare Interne și Internaționale este de a promova educaţia şi cercetarea științifică prin dezvoltarea parteneriatul între mediul academic și actorii cheie implicați...

Mai mult...

 

Centrele sunt parte a Proiectului POSDRU/156/1.2/G/132920 „ȘCOALA PRACTICĂ: Inovare în învățământul superior și succes pe piața muncii”.

http://scoalapractica.rau.ro/

 

Acest website foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies.
Află mai multe Accept!